Az ARD német tévécsatorna vasárnapi biatlonközvetítését 3,95 millióan nézték – 120 ezerrel többen, mint a Forma-1-es szezonzárót az RTL-en. Ez a rémisztő adat jól mutatja, hogy milyen mélyre süllyedt az F1 népszerűsége az országban.

“A bajnokság már hetekkel ezelőtt eldőlt, ez nem tett jót a számoknak” – magyarázta az RTL sportfőnöke, Manfred Loppe. “Reméljük, hogy Sebastian Vettel jövőre ott lesz az éllovasok sarkában, és izgalmas, háromszereplős csata lesz a bajnoki címért.”

Még a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff is ebben reménykedik. “A Forma-1 érdekében nagyon remélem, hogy a többiek felzárkóznak. Az igazán jót tenne a show-nak” – nyilatkozta Wolff. Hasonlóan beszélt a bajnok Lewis Hamilton is.

“A szívem versenyért kiált” – mondta Hamilton a Die Weltnek. “Remélem, hogy a többiek jó munkát végeznek a télen. A rajongók is ezt akarják. A Ferrari sokat lépett előre az idén, szerintem érdekes lesz a következő szezon.”

Németországban az idén futamot sem rendeztek, Nico Rosbergnek furcsa a helyzet. “Egy Német Nagydíj nélküli vb elég furcsa, szükségünk van rá” – vélekedett Rosberg. “Elveszítettük, mert Bernie pénzt akar. És persze ott van az is, hogy a rajongókat kevésbé érdekli az F1, mint korábban. Mexikóban láttuk, hogy a rajongók képesek megőrülni az F1-ért, de Németországban nem. Michael Schumacher korszaka után valami megváltozott.”