A McLaren cégvezére, Ron Dennis nagy bombát robbantott, amikor szombaton Abu-Dzabiban arról beszélt, hogy lehetséges, hogy Fernando Alonso kihagyja a 2016-os idényt. 
A spanyol versenyző először meglepetten reagált főnöke megszólalására, majd félig-meddig megerősítette Dennis szavait, bár elsősorban azt hangsúlyozta, hogy versenyezni akar a jövő évben.
A McLaren-vezér aztán a brit Sky Sportsnak nyilatkozott újra, igyekezett “tisztázni” a kérdést, azonban továbbra sem zárta ki teljesen Alonso kimaradásának lehetőségét.


“Fernando ül majd az autóban a jövő évben, ezt ő maga mondta el mindenkinek. Engem valaki megkérdezett, hogy elképzelhető-e, hogy Alonso kihagyjon egy évet, én pedig azt mondtam, hogy bármi elképzelhető, szóba került ez is lehetséges opcióként” – kezdte. 
“De azt már elfelejtik, hogy a végén azt mondtam, hogy Fernando és Jenson versenyez nálunk a jövő évben, pedig azzal vége is a sztorinak, ha egyértelműen kijelentem, hogy a két pilótánk Jenson és Fernando lesz.”
Dennis nagyon bízik benne, hogy az újkori Honda-partnerség első, katasztrofális éve után –  27 pontocska, öt pontszerzési alkalom – jövőre nagy előrelépés következik:
“Egy ideje már dolgozunk a jövő évi motoron, a kérdés az, hogy mikor zárjuk le a fejlesztést és térünk át a megbízhatóság optimalizálására. De a teljesítményjavulás biztos, nagyot lépünk majd előre a mezőnyben” – ígérte.