Nico Rosberg a pénteki második szabadedzésen egy körön és hosszabb etapokon egyaránt gyorsabb volt csapattársánál, Lewis Hamiltonnál, de a német szerint még messze nem dőlt el semmi. “Jól kezdődött ez a hétvége, de nagyon nehéz dolgom lesz a folytatásban” – mondta Rosberg.


“Nagyon öreg már a motorom, nagyon sokat futott korábban, emiatt lassabb vagyok az egyenesekben. Emiatt nehéz folytatásra számítok, de nincs mese, a kanyarokban kell gyorsabbnak lennem. Tényleg nagyon öreg motorról van szó, ez a pálya pedig jórészt a motorokról szól. Azért megpróbálom a legtöbbet kihozni az időmérőből és a versenyből.”

Hamilton elégedetlen volt a hosszú etapos tempójával. “Egyelőre nem tűnik jónak a hosszú etapos tempóm, dolgoznunk kell rajta” – jelentette ki a bajnok. “Változtattam néhány dolgon a két edzés között, valamivel jobb is lett az autó, de kell még egy kis plusz a harmadik edzésre.”

“Ahogy mondtam, egyelőre nem tűnik jónak a versenytempó, de változhat a helyzet, amikor valóban elkezdődik a verseny. Vannak bizonyos nehézségeim az egyensúllyal Szingapúr óta, de egyre jobb lesz. Holnap meglehet a pole, ami fontos, mert ezen a pályán nehéz előzni.”

Sebastian Vettel a második szabadedzésen Sergio Pereztől és Daniel Ricciardótól is kikapott, de a versenytempója jónak tűnt. A német úgy érzi, a Ferrarinak javulnia kell. “Ez még csak a péntek volt, tudunk még javulni” – így Vettel. “Egy kicsit nagy a lemaradásunk, jó lenne csökkenteni. A Force India meglepően gyors, de a Red Bullok is, szóval sok munka áll előttünk.”

F1: Rosberg nagyot szívhat 3


“A Mercedes szokás szerint nagyon gyorsnak tűnt, de megpróbálunk mindent. Van még bennünk tartalék. Ami a dalt illeti, a versenymérnökömnek, Riccardo Adaminak elfelejtettem személyesen boldog szülinapot kívánni, azt hiszem, így emlékezni fog rá.”

Daniel RIcciardo örül, hogy Vettel előtt végzett, de ennél több szerinte nincs a Red Bullban. “Délelőtthöz képest állítottunk kicsit az autón, és jó irányba indultunk. Elégedett vagyok a teljesítményünkkel” – fogalmazott az ausztrál. “Valóban meglepően gyors volt a Force India, de a Ferrari és a Williams holnapra várhatóan előrelép.”

“Persze mi is találhatunk még valamit, de nem olyan sokat. A mai nap a valós tempónkat mutatta, meglátjuk, mi lesz szombaton. Ha az első ötbe kvalifikálunk, elégedett leszek.”

A nap meglepetésembere, a délutáni edzésen harmadik Sergio Perez óvatosan nyilatkozott. “A fékprobléma ellenére jó kezdés volt” – összegzett a mexikói. “Jól éreztem magam az autóban, a hosszú etapunkat a fékprobléma miatt sajnos meg kellett szakítani. Nicótól persze sok adatunk van, ezeket elemezzük majd. Az alapbeállításaink jók, jó helyzetből várhatjuk a szombatot.”