Hivatalosan ugyan senki nem beszél a részletekről, de köztudott, hogy a Red Bull és a Renault 2016-ra is együtt marad, a csapat feltehetőleg más márkanév alatt, de a francia gyártó erőforrásait használja majd, amelynek fejlesztésébe az energiaital-gyártó által bevont motorguru, Mario Illien is belefolyik majd.
A Red Bull Racing csapatfőnöke pénteken félhivatalosan megerősítette, hogy rendeződött a rövid távú jövőjük:


“Átmeneti lesz a jövő év. Megegyeztünk egy motorszállítóval, remélhetőleg pár napon belül  megtörténik a bejelentés is. A fejlesztés azon az úton halad majd, amit mi már 12 hónappal ezelőtt ajánlottunk, majd meglátjuk, hogy alakul.”
“A motorgyártóknak aztán január 15-ére elő kell állniuk valami megoldással az olcsóbb, a jelenlegi problémákat kezelő erőforrás tervével, ha pedig ez nem történik meg, akkor jön a külső, független szállító motorja (2017-re). Szóval kíváncsian várjuk, mi lesz januárban” – utalt a Stratégiai Munkacsoport keddi ülésén született kompromisszumra. 
 
Amikor a közös fejlesztési programról kérdezték, Horner általánosságban de bizakodva beszélt:
“A pontos tervek ismertetése nélkül elég nehéz mit mondanom erről, de igen, úgy gondolom, hogy jobb helyzetben leszünk jövőre. Szerintem ezen a szinten az sem lesz gond, hogy egy másik csapat (a Renault gyári alakulata – a szerk.) is ugyanezt az erőforrást használja majd.”