Kimi Räikkönen tisztában van vele, hogy az idei teljesítménye miatt nincs oka örömre, a finn elismerte, hogy a teljesítménye “messze elmaradt attól, amilyennek lennie kellett volna.” Miközben Sebastian Vettel a bajnokság harmadik helyén áll 266 ponttal, a finnek csak 135 pontja van az ötödik helyen.

Räikkönen tavaly is sokkal kevesebb pontot szerzett akkori csapattársánál, nagyjából harmadannyi pontot gyűjtött, mint Fernando Alonso. “Elég átlagos volt az évem” – értékelt Räikkönen.

“Jobb volt, mint tavaly, de még mindig nagyon messze attól, amilyennek lennie kellett volna. De ilyen az élet, majd jövőre újra megpróbálom.”

Räikkönen szerint pontszámban azért sem tudta tartani a lépést Vettellel, mert ötször adott fel futamot, míg a német csak egyszer. Persze tény az is, hogy az ötből három kiesés pályán történt incidens, és nem megbízhatósági okok miatt történt.

“Az utóbbi néhány évem nem volt sima, de ez van. Sokat fejlődtünk tavalyhoz képest, arra számítok, hogy jövőre még jobbak leszünk. Van bennünk potenciál, biztos vagyok benne, hogy tudunk jobbak is lenni.”

“A cél az, hogy a Mercedesek előtt legyünk, remélhetőleg így is lesz. De várnunk kell az első tesztig, hogy kiderüljön, lehet-e esélyünk. Nincs értelme nagyokat ígérni, tesszük a dolgunkat, és majd meglátjuk.”