Bár a Mercedes 2014-ben indult dominanciája idén is folytatódott, ráadásul tavallyal ellentétben idén a csapaton belül sem folyt kiélezett küzdelem a világbajnoki címért, a Ferrari azért képes volt színesíteni az évet. Sebastian Vettel már a második versenyen, Malajziában elhappolt egy győzelmet a mercisek elől, majd a Magyar Nagydíjon és Szingapúrban is ismételt, az előző évi mélypont után magára talált Ferrarival.


A Forma-1 uraként emlegetett Bernie Ecclestone az olasz Gazzetta dello Sportnak nyilatkozva természetesen a maranellóiak formajavulását emelte ki az év pozitívumaként:
“A legjobb dolgot egy szóval össze tudom foglalni: Ferrari. A győztes formához való visszatérésük nagyon fontos számomra és az egész Forma-1 számára. Ezt vártuk, az viszont meglepő volt, hogy milyen gyorsan visszatértek az élre” – mondta.
A vezetőségben történt cserék és a technikai háttér megújítása mellett a Ferrari magára találását valószínűleg az is segítette, hogy a bevallottan kiábrándult, az örök második szerepébe belefásult Fernando Alonso helyére Vettel ült. Ecclestone csakis dicsérni tudta a németet:
F1: A Ferrari mentette meg az idényt? 3


“Támogattam Vettel ferraris átigazolását, és egészen fantasztikus volt, amikor láttam, hogy Szepangban az elsőként ért át a célvonalon. A versenyzőket a körülmények figyelembevételével lehet értékelni – míg sok olyan pilóta van, aki jó autóval képes győzni, Vettel viszont maga adott hozzá sokat az eredményekhez. Hamilton, Schumacher és Alonso mellett minden idők legjobbjai közé sorolom őt.”