Míg 2014-ben az akkor is gyengének számtó Renault motorral Daniel Ricciardo három futamot is nyert a Red Bull volánjánál, idén az ausztrál tehetség csak a Magyar és a Szingapúri Nagydíjon állt dobogóra (3., 2. hely), míg csapattársa, Danyiil Kvjat mindössze a Hungaroringen zárt az első háromban.
Bár nagyon úgy tűnik, hogy a Red Bullban jövőre is a Renault erőforrása muzsikál majd, az RB12-es fejlesztése pedig a motorügy miatt a szokásosnál is kapkodósabb lesz, Ricciardo úgy érzi, 2016 nem sikerülhet rosszabbul az idei évnél:


“Egy kicsit jobban látok majd, amikor tudjuk, milyen motor kerül az autóba, de pillanatnyilag nehéz lenne azt állítani, hogy jövőre a bajnoki címért harcolhatunk, viszont bízom benne, hogy kettőnél azért több dobogós helyet szerzünk.”
Idén már csak egy futamot kell teljesítenie az ausztrálnak, a hétvégi Abu-Dzabi Nagydíjat –  Ricciardónak tavalyról jó emlékei vannak a versenyről, hiszen annak ellenére, hogy az időmérő után kizárták és a rajtrács végéről indult, a 4. helyig kapaszkodott:
“Őszintén szólva Abu-Dzabi volt a legjobb hétvégém 2014-ben. Nem győztem, de tökéletesen elkaptam az időmérőt, tökéletesen elkaptam a versenyt, minden klappolt. Megvolt a tempó, a kiegyensúlyozottság, minden nagyon jól ment, és a mezőny végéről a 4. helyig jutottam előre, a teljesítmény tekintetében az volt a legjobb futamom.”