Felipe Massa 2014-15-ben másodvirágzásba kezdett a Williamsnél, a brazil veterán 2016-ra is szerződést kapott a brit csapattól. A 34 éves Massa azt mondja, egyelőre úgy érzi, a jövő év után is maradna a Forma-1-ben, de fogalma sincs, mi is lesz valójában: 


“Örömmel dolgozom ennél a lenyűgöző csapatnál, és úgy hiszem, ők is örömmel dolgoznak velem. Persze meg kell még látnunk, milyen lesz a jövő év, és hogy mit is döntök azután. Nem tudom még, hogy maradok-e a Williamsnél, egy másik csapatnál folytatom vagy kiszállok. A teljes kép ismerete nélkül nehéz válaszolni. De annyi biztos, hogy szeretném még folytatni” – idézte a Motorsport.com.
2017 persze amúgy is nagy kérdéseket rejt, hiszen az átfogó szabályváltozási csomag alaposan megkeverheti az erőviszonyokat, a Mercedes dominanciája is véget érhet.
“Ha egy csapat kitalál valamit, vagy egyszerűen sokkal jobb munkát végez, mint a többiek, akkor sokkal gyorsabbak és erősebbek lehetnek. De a szabályváltozások össze is rázhatják a mezőnyt. Annyi világos, hogy nagy változásra van szükség, még a motorok terén is, hogy egy kicsit jobb legyen a helyzet mindannyiunk számára.”
Massa 2015-ben kétszer jutott a dobogóra a Williamsszel, egy futammal a vége előtt 117 ponttal az egyéni bajnokság 6. helyén áll, és valószínűleg ott is végez majd, ugyanis előtte Kimi Räikkönennek és Valtteri Bottasnak 135 és 136 pontja van, míg mögötte a Red Bull-os Danyiil Kvjat 23 pontos lemaradással a 7.