Bár sokan nagy kételyekkel fogadták, hogy a Toro Rosso 2015-ben a mindössze 17 éves Max Verstappent kívánta a Forma-1-ben indítani, a holland ifjonc a szezon során bizonyította, hogy tényleg akkora tehetség, mint ahogy mondták.
Az újoncot a négyszeres világbajnok, Sebastian vettel is megdicsérte most:
“Max meglepetést jelentett, mert nagyon belemenős, néha már túlságosan agresszív is. De végső soron nagyon szép idényt teljesített, két 4. helyet is szerzett. A jövőben ott lesz majd az élmezőnyben, és mivel fiatal, még nagyon sok ideje van. Biztos vagyok benne, hogy minket, az öregeket is megizzaszt majd” – mondta a német.
Maga Verstappen úgy érzi, hogy kész lenne a vettelek, hamiltonok ellen küzdeni egy élcsapatnál:


“Jól esik ilyeneket hallani, és azt hiszem, tényleg képes lennék feljebb lépni. Azt nem tudom, hogy készen állok-e rá, de úgy gondolom, csak a tapasztalat terén vagyok hátrányban hozzájuk képest. Ami a tempót illeti, egyértelműen úgy érzem, hogy kiállhatnék ellenük. Persze könnyű így beszélni” – idézte a holland De Telegraaf a pilótát, aki 2016-ban is a Toro Rossónál folytatja a tanulást.
Bár a Red Bullnak hosszú távú szerződése van Verstappennel, nyílt titok, hogy a Mercedesnél és a Ferrarinál is figyelik a tinit, szerepel a listájukon.