Szombaton a londoni Olimpiai Stadionban lezajlott a Race of Champions (Bajnokok Tornája) gálaverseny egyéni küzdelme, az idei győztes a ferraris Sebastian Vettel lett.


A korábban a Nemzetek Kupájában Michael Schumacherrel együtt hatszor diadalmaskodó – tegnap Nico Hülkenberggel a döntőben alulmaradó – négyszeres Forma-1-es bajnok a rali- és ralikrossz-világbajnok Petter Solberg, Hülkenberg, és a tavalyi győztes David Coulthard legyőzésével jutott a döntőig.
A másik ágon “Mr. Le Mans”, azaz Tom Kristensen ért a fináléba, ő a Formula E-bajnok ifjabb Nelson Piquet-t, a brit túraautó-bajnok Jason Platót, valamint a GT-versenyző Alex Buncombe-ot verte meg a kieséses rendszerben.
A döntőben végül három fordulóban 2-1-re győzött Vettel.
“Természetesen nagyon örülök és megtiszteltetés ez a győzelem, bár elég sokáig váratott magára! Sok világsztár versenyző nyert már itt, én viszont nagyon sokszor próbálkoztam, de mindannyiszor kudarcot vallottam, végül csak összejött” – mondta Vettel.
“A Race of Champions elsősorban az örömöt jelenti számunkra. Kissrácként kizárólag a versenyzés öröméért ülünk az autóba, ez a rendezvény pedig erre emlékeztet mindannyiunkat. Persze amikor a felkerül a sisak, már a győzelemre hajtunk, de annyiszor próbálkoztam már hiába, hogy a mai siker meglepetés volt. Nehéz ez a formátum, mert nagyon kevés időt töltünk az autókban, így gyorsan el kell kapni a ritmust, és úgy éreztem, hogy ma nekem rögtön sikerült” – magyarázta.
A további F1-esek közül a Red Bull-os Daniel Ricciardo és a mclarenes Jenson Button és a lotusos Romain Grosjean (2012-es győztes) az első körben búcsúzott, míg Hülkenberget Vettel, a williamses Felipe Massát pedig Coulthard ejtette ki a negyeddöntőben. 
A 2015-ös RoC legjobb pillanatai