Bár továbbra sem lehet biztosan tudni, de úgy tűnik, hogy a Renault 2016-ra átveszi a Lotust, hogy az enstone-i alakulatot újra gyári csapatává tegye.
Mivel a Renault-motor az elmúlt két évben nem muzsikált valami jól és a Lotus sem épp remekelt, felvetődött, hogy a francia gyártó az egyértelműen nehéznek ígérkező első, átmeneti évben nem veszi a nevére a csapatot, inkább csak akkor, amikor jobb esélyük lesz a sikerekre, és megszabadulhatnak a valószínűleg tehertételt jelentő Pastor Maldonadótól és olajcég szponzorától, a PDVSA-tól.
A Renault F1-es főnöke, Cyril Abiteboul a Motorsport.comnak beszélt a névváltoztatási elképzelésekről, kizárta, hogy a fenti forgatókönyv szerint várnának vele:
“2016-ra meglesz a névcsere, semmi okunk kivárni. Tudjuk, hogy a működés és az eredmények szempontjából 2016 átmeneti év lesz, de ettől még semmi okunk kivárni a márkaépítéssel, mert még ha a pályán nem is lesznek olyan jók az eredmények, szeretnénk egy történetet mondani.”


Az azonnali névváltoztatáshoz az FIA és a kereskedelmi jogokat igazgató Bernie Ecclestone jóváhagyása is kell, de Abiteboul szerint nincs mitől tartaniuk, egyrészt érdekes márkakapcsolással készülnek, másrészt több csapatnál is lehet névváltoztatás, nem fognak mindenkivel kitolni.
“Tudjuk, hogy mit akarunk, megvan a nevet illető stratégiánk, tudjuk, hogy a Forma-1-ben melyik márkát szeretnénk népszerűsíteni. A Renault egy nagy presztízsű márka, amelyhez más márkák is kapcsolódnak – de erről nem szeretnék többet mondani, majd a bejelentéskor minden kiderül.”
“Szóval tudjuk, hogy mit akarunk, és hogy ennek megvan a maga menete, erről már egyeztettünk is a felügyelőszervezettel. Az eljárást még nem indítottuk el, mert előbb még át kell mennie valami bizottságon, ha jól tudom. De úgy tűnik, hogy nem mi leszünk az egyetlenek, akik a névváltoztatással foglalkoznak, szóval szerintem mindenki pragmatikusan áll majd hozzá a kérdéshez” – utalt arra, hogy a Force Indiát átveheti az Aston Martin, a Red Bullnál is következhet változás, és a Manor neve is megváltozhat.