F1: A Williams mégsem fellebbez Massa ügyében 2

A Brazil Nagydíj után a versenyen 8. helyen beérő helyi kedvencet, Felipe Massát kizárták, ugyanis a pilóta autójának jobb hátsó gumiján a megengedett 110 Celsius-fokos maximális hőmérsékletnél jóval többet, 137-et mértek.
A Williams azonnal jelezte, hogy nem értenek egyet a büntetéssel, hibáról lehetett szó, ugyanis ők három különböző, egymástól független szenzoron is 110 fok alatti értéket mértek, így fellebbezni fognak.
A csapatnak 96 órája, azaz négy napja lett volna a fellebbezés hivatalos benyújtására, de ezt végül mégsem tették meg. A grove-i csapatnál úgy döntöttek, hogy mivel a konstruktőri bajnokságban bebiztosították a 3. helyet, Massa 4 pontja semmi sem változtatna, mindössze energiát és pénzt pocsékolnának a jogi eljárásra.
“Alapos mérlegelés után a csapat arra jutott, hogy bár a kizárással továbbra sem ért egyet, és hiszi, hogy elégséges bizonyítéka lenne a döntés megváltoztatásához, mégsem fog fellebbezni, ugyanis a tárgyalás minden bizonnyal az idény vége után zajlana, amikor már 2016-ra szeretnénk koncentrálni. Tekintetbe véve az Forma-1 pénzügyi viszonyait, és azt, hogy a döntés nem befolyásolná a csapat konstruktőri helyezését, úgy láttuk, felesleges kiadás lenne az eljárás” – írták közleményükben.