Lewis Hamilton az annyira vágyott sennai, harmadik világbajnoki cím megszerzése óta nem fukarkodik az öndicsérettel, méghozzá úgy, hogy közben másokat kisebbít, más pilóták érdemeit és eredményeit relativizálja. 
Hogy ez mit árul el a személyiségéről, azt a szakemberek tudnák megítélni, annyi biztos, hogy most újabb adalékkal szolgált. A német Sport Bildnek nyilatkozva a Mercedes pilótája egy menetben szólt be Sebastian Vettelnek, Mark Webbernek és Kimi Räikkönennek:


“Igazán tisztelem Vettelt, de nehéz megítélni, mennyire jó is valójában” – mondta a négyszeres világbajnokról. “Sosem volt olyan csapattársa, mint például Fernando Alonso, helyette mindig olyanok voltak mellette, mint például Mark Webber, aki nem volt vele egy szinten, most meg Kimi Räikkönen, aki már túl van a csúcsformáján” – magyarázta, utalva arra, hogy ő ellenben az akkori címvédő Alonso mellett kezdett a Forma-1-ben 2007-ben, és megállta a helyét.
Még ha igaz is, amiket Hamilton mond, a sportemberi nagysághoz az alázat és a sokat emlegetett tisztelet gyakorlatban való kimutatása is hozzá tartozna – erre figyelmeztette a mercedesest korábbi csapattársa, szintén világbajnok Jenson Button nemrég.
F1: Hamilton Vettelnek, Webbernek, Räikkönennek is beszólt 3


Hamilton most így reagált a veterán honfitárs szavaira:
“Nem mondanám, hogy öntelt vagyok, egyszerűen csak nagyon hiszek önmagamban. Ez a siker kulcsa. A 2007-es bemutatkozásom előtt tudtam, hogy nehéz lenne megverni Fernandót, de azt is tudtam, hogy képes lehetek rá. Emlékszem, hogy a szezonnyitó előtt Ron Dennis azt mondta nekem, ne legyek túlságosan elkeseredve, ha Alonso csúnyán elver, de én tudtam, hogy nem így lesz.”