Egy hete röppent fel, hogy a Forma-1-be 2012-ben Austinban visszatért Amerikai Nagydíj jövője kétségessé vált, ugyanis Texas állam jelentősen lecsökkentette a rendezvénynek nyújtott támogatást, így nem tudják fizetni a rendezési díjat Bernie Ecclestone-ék felé.
Az austini American Statesmanben ma újabb részletek derültek ki a Circuit of the Americas helyzetéről, nem mellesleg az, hogy a szervezők még az idei  – körülbelül 33 millió dolláros – díjat sem fizették ki, egy hónappal a verseny után.
“Mondtuk nekik, hogy idén fizethetnek később. Az államtól kapják a pénzt, az viszont késik, szóval ezért késnek ők is” – jegyezte meg Ecclestone.


Az F1 urának engedékenysége ellenére a főszervező, Bobby Epstein nem túl bizakodó, miután az állami támogatás “mindössze” 19,5 millió dollár lesz: “Az rendben van, hogy a futam után is fizethetünk, de ha nem kapunk elég pénzt, akkor késve sem fog menni.” 
A fő gondot az okozza, hogy a verseny tető alá hozásakor hatalmon lévő kormányzó, Rick Perry, valamint az állami főszámvevő, Susan Combs már nincs hivatalban, az új adminisztráció pedig sokallja az eredetileg kialkudott 25 millió dolláros összeget, ami ráadásul évente 10 százalékkal emelkedik.  
“Aki eredetileg ezzel foglalkozott, már nincs a helyén, a kormányzó s más már. Új emberek vannak, de ettől még fizetni kellene, amiben megegyeztünk” – mondta Ecclestone. “De szerintem megoldódik majd a finanszírozás ügye.”
Ezzel együtt úgy tudni, hogy Ecclestone keresi az alternatívát – vagy jó esetben plusz versenyt -, az austini projektet elindító, majd a Mexikói Nagydíj feltámasztásában is fontos szerepet vállaló üzletemberrel, Tavo Helmunddal közösen Kalifornia felé tekintenek, San Francisco környékén terveznek egy futamot.