F1: Verstappen Senna és a Schumacher szintjén 2

A vasárnapi Brazil Nagydíj alapvetően igen lapos volt, még Lewis Hamilton, Sebastian Vettel, Kimi Räikkönen, Daniel Ricciardo is az “unalmas” szót emlegette a verseny után, de a Toro Rosso alig 18 éves újonca, Max Verstappen azért csinálta a show-t, ahogy idén már annyiszor, ezúttal is látványos, bevállalós előzéseket mutatott be.
A holland ifjonc Szingapúr óta sorozatban hatodik pontszerzését ünnepelhette – új rekord a Toro Rosso történetében -, a szakemberek pedig magát Verstappent ünnepelték. 
“Schumacherhez és Sennához tudom hasonlítani. Már most, a pályafutása kezdetén is ennyire jó” – mondta BBC-n az egykori csapattulajdonos Eddie Jordan.
“Nem a tapasztalatot használja, egyszerűen a benne rejlő önbizalomra épít. Az ilyen teljesítmények miatt szerepel a Ferrari és a Red Bull kívánságlistáján” – kontrázott a 13-szoros futamgyőztes volt Williams-, McLaren- és Red Bull-pilóta David Coulthard.
Maga a 18 éves holland a Sergio Perez elleni előzését emelte ki a vasárnapi futamról, az 1-2. kanyarban végrehajtott manőverét Michael Schumacher és Kimi Räikkönen három évvel ezelőtti esete ihlette: “Pár éve láttam ezt Räikkönen és Schumacher között, tetszett a dolog, és amikor lehetőségem adódott, én is megcsináltam.”