F1: Nem kell annyi pilótacsere 2

Bár a késő tavasszal és a nyár folyamán komoly találgatások folytak Lewis Hamilton mercedeses, Jenson Button mclarenes és Kimi Räikkönen ferraris jövőjét illetően, valamint az emiatt dominósorként továbbgördülő lehetséges helycserék, átigazolások kapcsán, a pilótapiacon végül nem történt sok mozgás.
A Mercedesnél hosszabbított Lewis Hamilton, a Ferrari megtartotta Räikkönent Sebastian Vettel mellett, a Williamsnél és a Force Indiánál is új szerződést kapott mindkét pilóta, az F1-ben immár maradni szándékozó Red Bull mindkét csapatánál helyén hagyják a felállást 2016-ra, és a McLaren-Hondától sem távozik egyik veterán világbajnok sem.
A Brazil Nagydíjon a Forma-1 urát, Bernie Ecclestone-t megkérdezték, hogy nem bánja-e a változatlanságot, így felelt:
“Szerintem azért van ez, mert minden csapat elégedett a felállásával. Szerintem nem is olyan jó dolog, amikor évente váltogatják a pilótákat” – mondta az O Estado de S.Paulo napilapnak.
Az egyetlen komolyabb mozgást Romain Grosjean Lotustól való távozása jelenti, a francia pilóta a jövőre belépő amerikai alakulat, a Haas versenyzője lesz Esteban Gutierrez mellett, míg helyére az enstone-iak a tavalyi GP2-bajnokot, Jolyon Palmert ültetik.