Sebastian Vettel közel egy másodpercet kapott Nico Rosbergtől a második szabadedzésen, a Ferrari német pilótája küszködött a tapadással. El is poénkodta a nyilatkozatát.

“Megadom a számomat. Ha valaki látja a srácot, akit úgy hívnak, tapadás, nyugodtan átpasszolhatja neki a számot. Nagyon várom a hívását!” – nyilatkozta Vettel. “Az egy másodperc túl sok, de nem is volt a legjobb az időzítésünk.”

“A körülmények mindenki számára trükkösek voltak, összességében nehéz nap volt. Még tudunk azért fejlődni, remélhetőleg holnap teszünk egy lépést előre.”


Vettel mögött Kimi Räikkönen lett a negyedik, az ötödik helyet pedig Daniel Ricciardo szerezte meg a hosszú idő után frissített Renault-motorral. Az ausztrál szerint nem sokat ért a fejlesztés.

“Biztos, hogy este alaposan megvizsgálják a srácok, ki tudunk-e hozni még egy kis erőt a motorból” – fogalmazott Ricciardo. “A pozitívum, hogy egész nap rendesen tudtunk dolgozni, sok információt gyűjtöttünk, de erőben egyelőre nem érezni nagy különbséget.”

“A Ferrari és a Williams holnap feltekeri a motort, gyorsabbak lesznek. Tény, hogy a motor megbízható volt, de egy kicsit többre vágyom.”

Az élen különversenyt vívott a két Mercedes, Nico Rosberg délután fél másodpercet adott Lewis Hamiltonnak. “Rendben volt a nap, jól indult a hétvége” – mondta a német. “Az előnyöm nem a valós képet mutatja, mert Lewis valamit elszúrt a motorbeállításokkal, ezért előzhettem meg ennyivel.”

F1: Vettel poénkodott a szabadedzések után 3


“De nem volt rossz kezdés, elégedett vagyok az iránnyal. Mindig nagy kihívás alkalmazkodni egy új pályához, főleg ehhez, amely valahogy teljesen más, mint tavaly volt. Kreatívnak kellett ma lennünk, hogy új íveket találjunk.”

Hamilton szoros csatára számít Rosberg ellen. “Nem volt nagy gond ma” – így a bajnok. “Szoros csatát vívunk majd, ebben biztos vagyok. Nico nagyon jól vezet, szóval nüanszok döntenek majd.”

“Sok időt vettek ma igénybe a változtatások a beállításokkal, és nem a legjobb irányba indultam el. De a harmadik szabadedzésre már rendben leszünk.”

A williamses Valtteri Bottas a második szabadedzés után három rajthelyes büntetést kapott, mert piros zászlónál előzött.