A Brazil Nagydíj időmérőjén Valtteri Bottas a két Ferrari-pilóta közé beférkőzve a 4. lett, míg csapattársa, Felipe Massa a 8. helyet hozta össze. A finn pilóta a versenyre három helyes büntetést kapott, amiért piros zászló alatt előzött, Massa viszont két helyet előrébb lép majd Bottas és Daniel Ricciardo hátrasorolása miatt. 


“Jó volt az időmérőm, ahogy nőtt a pálya tapadása, úgy lettem egyre magabiztosabb az autóban. Mindig jó érzés, ha sikerül kihozni a maximumot az autóból, és örülök, hogy egy gyorsabb autóban ülő riválist megelőztem” – utalt Bottas a ferraris Kimi Räikkönenre.
A veterán honfitárssal Szocsiban, majd a Mexikói Nagydíjon is ütköző fiatal finn a hátrasorolása után Räikkönen mögé és saját csapattársa mellé áll majd, a rajt minden bizonnyal húzós lesz, de Bottas nem fél:
“A büntetés miatt a 7. helyről indulok, de onnan is szép eredményeket lehet hozni. Hosszú a futam, a tempónk pedig jó. A cél a dobogó kell hogy legyen.”
A hétvége előtt a 2006-os és 2008-as interlagosi győztes, hazai hős Massa is a dobogót emlegette, de az időmérő után nem volt ennyire bizakodó:
F1: Massa a szurkolóktól vár hátszelet 3


“Még most is küszködök a pénteki problémákkal. Változtattunk a beállításokon, de még mindig időt veszítek a 2. szektorban. Általában nem szokott gondom lenni ezen a pályán, de most valamiért nem fekszik. Megnézzük, hogy a korlátozott beállítási lehetőségek mellett tehetünk-e még valamit. De a szurkolók hatalmas lendületet adnak majd holnap, bízom benne, hogy ez döntő faktor lesz és hogy kijön számomra a lépés!”