Már lehet jelentkezni az új F1-es motortenderre 2 Az FIA és Bernie Ecclestone a kisebb csapatok érdekében szeretne bevezetni új, hibrid komponensek nélküli motorformulát a Forma-1-ben, az egyenmotorokkal új, független szállító láthatná el az istállókat. Noha volt arról szó, hogy az FIA esetleg kivár egy ideig, a Motorsport.com szerint már megkezdődött azoknak a dokumentumoknak az előkészítése, amelyek szükségesek a tender kiíírásához.

A tender a 2017-2019-ig terjedő időszakra szólna, ugyanúgy három évre, mint a Pirelli új gumiszállítói szerződése. Egyelőre azt kéri az FIA az érdeklődőktől, hogy jelezzék részvételi szándékukat a tenderen.

A dokumentumban “exkluzív alternatív motorról” ír az FIA, vagyis a tender győztesén kívül ilyen erőforrással más nem láthatná el a bajnokság indulóit. Érdekessége a “kiírásnak”, hogy a pontos műszaki paraméterekről még mindig nem tudni semmit. Ezeket az érdeklődők számára késlekedés nélkül megküldi a szövetség.

Az FIA csak olyan cégek jelentkezését várja, amelyek igazolni tudják, hogy függetlenül működnek a nagy autógyártóktól. A tenderen való részvételi szándékot november 23-ig kell jelezni.