F1: Hamilton nagy bajban van a baleset miatt 2 A Mercedes háromszoros világbajnoka három parkoló autónak ment neki, saját bevallása szerint azért, mert túlságosan belefáradt a másfél heti kőkemény partizásba. Ami igazán kínos a dologban, hogy miközben Hamilton a kormány mögött elbóbiskolva autókat tör, ő az FIA közúti biztonságért felelős tiszteletbeli nagykövete.

A szövetség máris jelezte, hogy felülvizsgálják Hamilton pozícióját, és ami azt illeti, meglepő lenne, ha ezek után nem vonnák vissza tőle. Az angolt márciusban nevezték ki a posztra.

“Mindig sokkol, amikor olvasom a közúti balesetekről készült statisztikákat. Remélem, az ilyen akciók segítenek abban, hogy felhívjuk az emberek figyelmét a problémára” – mondta Hamilton még szeptemberben, amikor közúti biztonságról szóló videókat zsűrizett.

F1: Hamilton nagy bajban van a baleset miatt 3
Hamilton balesetével kapcsolatban az időzítés már csak azért is szerencsétlen, mert éppen vasárnap tartanak megemlékezést a közúti balesetben elhunytak tiszteletére.

“Hamilton fáradtan ült autóba. Ilyet nem szabad csinálni – még világbajnokként sem” – nyilatkozta a Sky szakértője, Marc Surer. A baleset ellenére Hamilton kiposztolt az Instagramjára egy Lajos királyos fotót (fentebb), amelyet talán most nem kellett volna.