Lewis Hamilton hete furcsán alakult eddig: lemondta a Brazil Nagydíj előtti szerdai sajtómegjelenését, csak csütörtökön futott be az országba. A Mercedesnél előbb azt mondták, hogy a Forma-1-es bajnok beteg, lázas, de tegnapra kiderült, hogy kedden hajnalban Monacóban autóbalesete is volt: különleges, számára készült szupersportkocsijával, egy Pagani Zonda 760LH-val eltalált egy parkoló autót. 
Bár a Mercedes sajtósai azt kérték az újságíróktól, hogy az autóbalesetről ne kérdezzék a világbajnokot, a kérdéseket nem úszhatta meg teljesen. Annyit elárult, hogy a koccanásban nem sérült meg, majd az egészségi állapotáról így beszélt:


“Jól vagyok, már javulok, sokkal közelebb járok a 100 százalékhoz. Egyszerűen annyi, hogy Mexikóba megérkeztem szerdán, dolgoztam aznap, csütörtökön, pénteken, szombaton, vasárnap, hétfőn, kedden, szerdán, csütörtökön, aztán jött anyukám születésnapi bulija (a hétvégén), ami teljesen kikészített. Nagyon jól sikerült, de vasárnap, hétfőn már nagyon kivoltam” – magyarázta, arra nem térve ki, hogy akkor fáradtan, betegen miért autózgatott kedden hajnali 3.30-kor Monaco utcáin.
Hamilton már kilencedik F1-es idényét gyűri, de Brazíliában még sosem győzött, ennek kapcsán megint párhuzamot vont önmaga és Ayrton Senna között, amikor próbált rávilágítani, miért lenne fontos a győzelem.
“Egyszerűen őrült sokat utazgattam mostanában. De most már itt vagyok, alig várom a hétvégét, a világért sem hagynám ki. Ez lenne a 44. győzelmem (Hamilton rajtszáma a 44 – a szerk.), a tetejébe pedig a Brazil Nagydíj. Ezzel küszködött Ayrton olyan sokáig, évekig tartott, mire sikerült megnyernie, szóval nagyon különleges lenne, ha sikerülne!”

Ami a továbbiakat illeti, a világbajnok érdekesen nyilatkozott:
“Örülök, hogy van még két futam, mert aztán vége az évnek, és alig várjuk, hogy újra autóba ülhessünk, szóval még kiélvezem minden pillanatát addig. A téli szünet most nem izgat annyira, mint máskor, nem tudom, miért. Sok dolgom lesz, és várom az edzéseket, mert az elmúlt hónapokban felszedtem magamra egy kicsit.”