A Red Bull Racing csapatfőnöke, Christian Horner Interlagosban megerősítette a híreket, miszerint a csapat leadta nevezését a 2016-os Forma-1-es idényre.
“Igen, neveztünk a világbajnokságra, remélem, hogy az idény végére már a konkrét terveinkről is beszélhetünk” – mondta a BBC-nek.


Az energiaital-gyártó tehát ejtette a kiszállást, és ha minden jól megy, a Toro Rosso a Ferrari idei erőforrásaival, míg a Red Bull Racing a Renault Infinitire átkeresztelt motorjaival indulhat.
Egyelőre viszont csak feltételes módról van szó, ugyanis nagy kérdés, hogy mit akar a Renault. Bár a francia gyártó másfél hónapja jelezte, hogy szándékában áll megvenni és újra gyári csapatává tenni a jelenleg Lotusként futó enstone-i alakulatot, az üzlet továbbra sem jött létre, benne van a pakliban a Forma-1-ből való távozás is.
A Renault kiszállása a nevezés ellenére kiütné a Red Bullt, hiszen motorszállító nélkül maradna a csapat – a Toro Rosso pedig önmagában nem maradna, ezt világosan kijelentették már többször is -, emellett valószínűleg a Lotus halálos ítéletét is jelentené.
F1: A Red Bull nevezett 2016-ra 3


Az enstone-i csapat hosszú hónapok óta egyik napról a másikra él, kifizetetlen számlák sora jellemzi a helyzetüket, a héten Interlagosban is kizárták őket a garázsból, mert nem tudtak fizetni a pályának. A svájci Blick úgy tudja, hogy a 335 ezer dolláros (98 millió Ft) cechet az F1 uraként ismert Bernie Ecclestone egyenlítette ki, az összeget majd a Lotus év végi pénzdíjából vonja le.
Az angol üzletember egyébként maga sem tudja, mi lesz: “Nem mernék fogadni arra, hogy a Renault tényleg átveszi a Lotust” – mondta.