F1: Kap is Renault-motort a Red Bull, meg nem is 2 Úgy tűnik, kap is, meg nem is Renault-motort a Red Bull a 2016-os szezonra: mivel a franciák a Lotus felvásárlásával továbbra is építgetik saját gyári csapatukat, a fejlesztési munkájukat korábban többször is nyilvánosan kritizáló Red Bull-lal ilyen márkanéven nem akarják folytatni a munkát.

Korábban felmerült, hogy akár márkajelzés nélküli motorok is kerülhetnek az autókba, ezt a megoldást azonban elvetette a Renault. A franciák most azt tervezik, hogy a Red Bullnak Infiniti márkanéven szállítanak majd motort.

Könnyen lehet, hogy ez csak egy évre szóló, átmeneti megoldás lesz a Red Bullnál, mert a csapatnak alapvetően tetszik az FIA és Bernie Ecclestone ötlete, amely új külső, független motorszállítót hozna a sorozatba.

A Red Bull hosszasan tárgyalt Jean Todttal Mexikóban, ahol ígéretet kapott arra, hogy a jelenlegivel párhuzamosan bevezetik az új motorformulát. “Todt megígérte, hogy így lesz” – nyilatkozta Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója.

A Red Bull és Infiniti (Renault) közötti megállapodást egy héten belül bejelenthetik hivatalosan. A Toro Rosso elfogadja a Ferrari által kínált idei motort a 2016-os szezonra.