Szerdán több lap is megírta, hogy Lewis Hamilton betegség miatt kihagyhatja a Brazil Nagydíjat, a Mercedes azonban gyorsan cáfolta a híreket, és jelezte, hogy a háromszoros világbajnok versenyezni fog a hétvégén.

Hamiltonnak valóban volt egy kis láza, és tényleg lemondott egy brazíliai sajtótájékoztatót “személyes okok” miatt, utóbbi egy monacói autóbaleset volt.

Késve bár, de törve nem Hamilton is befutott Interlagosba


“Volt egy kis lázam, és nem éreztem igazán jól magam, emellett hétfő este volt egy koccanásom is Monacóban” – írta Hamilton az Instagramon. “Noha ez alapvetően hétköznapi ügy, sokan ismerik a helyzetemet, és megpróbálnak ebből előnyt kovácsolni. Semmi gond.”

“Senki nem sérült meg, és ez a legfontosabb dolog. Az autó természetesen sérült, nagyon enyhén ütköztem neki egy álló járműnek. A csapattal és az orvosommal való egyeztetés után úgy döntöttünk, hogy az a legjobb, ha pihenek egy kicsit, és egy nappal elhalasztom az indulást.”

“Már jobban vagyok, és Brazília felé tartok. Mindezeket azért írtam le, mert úgy érzem, mindannyiunknak felelősséget kell vállalnunk a cselekedeteinkért. Mindannyian elkövetünk hibákat, de fontos, hogy tanuljunk ezekből.”

A német Bild úgy tudja, hogy Hamilton balesete kedden hajnali fél 4-kor történt, a háromszoros világbajnok a 2 millió eurós (625 millió Ft), 760 lóerős, V12-es motorral szerelt Pagani Zondáját törte össze az ütközésben. A lapnak a Mercedes szóvivője azt mondta, a pilóta maga értesítette a rendőröket. 
F1: Hamilton autóbalesetet szenvedett 1