Szerdán több lap is megírta, hogy Lewis Hamilton betegség miatt kihagyhatja a Brazil Nagydíjat, a Mercedes azonban gyorsan cáfolta a híreket, és jelezte, hogy a háromszoros világbajnok versenyezni fog a hétvégén.

Hamiltonnak valóban volt egy kis láza, és tényleg lemondott egy brazíliai sajtótájékoztatót “személyes okok” miatt, utóbbi egy monacói autóbaleset volt.

F1: Hamilton autóbalesetet szenvedett 2
Késve bár, de törve nem Hamilton is befutott Interlagosba


“Volt egy kis lázam, és nem éreztem igazán jól magam, emellett hétfő este volt egy koccanásom is Monacóban” – írta Hamilton az Instagramon. “Noha ez alapvetően hétköznapi ügy, sokan ismerik a helyzetemet, és megpróbálnak ebből előnyt kovácsolni. Semmi gond.”

“Senki nem sérült meg, és ez a legfontosabb dolog. Az autó természetesen sérült, nagyon enyhén ütköztem neki egy álló járműnek. A csapattal és az orvosommal való egyeztetés után úgy döntöttünk, hogy az a legjobb, ha pihenek egy kicsit, és egy nappal elhalasztom az indulást.”

“Már jobban vagyok, és Brazília felé tartok. Mindezeket azért írtam le, mert úgy érzem, mindannyiunknak felelősséget kell vállalnunk a cselekedeteinkért. Mindannyian elkövetünk hibákat, de fontos, hogy tanuljunk ezekből.”

A német Bild úgy tudja, hogy Hamilton balesete kedden hajnali fél 4-kor történt, a háromszoros világbajnok a 2 millió eurós (625 millió Ft), 760 lóerős, V12-es motorral szerelt Pagani Zondáját törte össze az ütközésben. A lapnak a Mercedes szóvivője azt mondta, a pilóta maga értesítette a rendőröket. 
F1: Hamilton autóbalesetet szenvedett 3