Felipe Massa 2006-ban és a 2008-as szezonban megnyerte a Brazil Nagydíjat – utóbbi esetben fél percig világbajnoknak is érezhette magát, tavaly pedig a versenyképes Williamsszel a 3. lett a Sao Pauló-i veterán. Mivel a grove-i csapat autójának idén szintén van keresnivalója az élmezőnyben, a 34 éves veterán újra a dobogós eredményt tűzte ki célul:


“Tavaly sikerült felérni a dobogóra. Eseménydús futam volt: 5 másodperces büntetést kaptam, egyszer a rossz bokszba álltam ki, de így is nagyszerű versenyt sikerült összehozni, viszont fontos visszatekinteni, hogy ne kövessük el ugyanazokat a hibákat idén, és újra erős hétvégénk lehessen” – magyarázta Massa.
“Minden versenyzőnek a hazai futam a legfontosabb. Mindig nagyon jól akarok teljesíteni a hazai szurkolók előtt a pályán, ahol a karrierem indult – kezdetben a kerítésen túl, a gokartpályán, aztán az igazi pályán. Imádom Interlagost, szerintem az egyik legjobb pálya, és mindig is jól szerepeltem rajta. A szurkolók szenvedélye hihetetlen, hazai versenyzőként lenyűgöző ott vezetni. Szinte leírhatatlan élmény.”