Ugyan a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke szerint egyelőre nincs olyan elképzelés, amely miatt megérné átalakítani a Forma-1-es versenyhétvégéket, a grand prix-formátum megreformálása a terítéken van.
Nem olyan rég Lewis Hamilton, majd Kimi Räikkönen is beszélt már arról, hogy az átalakítás, rövidítés nem lenne ellenükre, és most a brazil veterán, Felipe Massa is azt nyilatkozta, hogy szerinte bőven elég lenne a kétnapos versenyhétvége.
“Semmi bajom nem lenne a péntek ejtésével, számomra egyáltalán nem jelentene problémát” – idézte az F1-ben 2002 óta szereplő Williams-pilótát az Autosport. 
“Péntekenként semmi fontos nem történik, főleg, ha az idő is rossz. Szerintem jobb lenne, ha többet lennének a pályán az autók. Az edzéseket szombat délelőtt, az időmérőt pedig délután le lehetne zavarni, aztán vasárnap lehetne a verseny. Ha meg nagyon problémás az időjárás, akkor át is lehetne rakni a kvalifikációt vasárnap délelőttre. Mondjuk ez nagyon ritkán történne meg, ha egyáltalán” – utalt a három hete az Amerikai Nagydíjon történtekre.