A Forma-1-es Holland Nagydíjat utoljára 1985-ben rendezték meg, de Ausztria és Mexikó sikeres visszatérése után most náluk is felmerült, hogy visszahozzák a száguldó cirkuszt az országba.
A tengerparti dűnék szomszédságában fekvő zandvoorti pálya lehetne a helyszín, a város vezetése pedig támogatná az F1-es projektet.


“Mindenki nagyon lelkes, szerintem a kormány és az üzleti élet szereplői közös munkával megvalósíthatnák a dolgot. Úgy gondolom, hogy Max Verstappen jó szereplése is segítheti az ügyet. Régi, hagyományos pálya Zandvoort, jó lenne visszajuttatni a versenynaptárba. Persze tisztában vagyok azzal is, hogy ez több tízmillió eurót kíván, de mindenképpen meg kellene vizsgálnunk a lehetőséget” – nyilatkozta a De Telegraafnak a kormányzó Szabadság és Demokrácia Néppártja (VVD) helyi vezetője, Jerry Kramer.
A jelenleg leginkább Forma-3-as és DTM-futamáról ismert pálya főnöke, Eric Weijers a Nu.nl-nek nyilatkozva hangsúlyozta, hogy a terv megvalósításához jelentős külső befektetésre lenne szükség:
“Az infrastruktúrát és a pályát modernizálni kellene, emellett a Forma-1 pénzügyi igényeinek is meg kellene felelni. Bármennyire is szeretném, hogy megvalósuljon, egyelőre nincs pénzügyileg életképes terv. A nyugat-európai kormányok nem szeretik pénzelni a Forma-1-es versenyeket, emellett azzal is tisztában vagyok, hogy minden F1-es nagydíj veszteséget termel.”