A hétszeres világbajnok Michael Schumacher szurkolói körében nagy felháborodást keltett, hogy a háromszoros bajnok Lewis Hamilton nemrég állítólag azt mondta, a német legendával ellentétben ő tiszta módszerekkel, csakis a képességei folytán szerezte Forma-1-es címeit.
“Soha nem tettem olyan dolgokat, amilyeneket Michael tett azért, hogy világbajnokságot nyerjen. Kizárólag a saját, velem született képességeimnek köszönhetően nyertem a bajnokságaimat” – idézte a Kölner Express.
Egy német Schumacher-rajongói klub reagált is a kijelentésre, majd a hétvégén a Mercedes angol pilótája is foglalkozott a kérdéssel, a közösségi médiában jelezte, hogy ő nem mondott olyat, amit neki tulajdonítanak:


“Michael Schumacher rajongóinak: Szeretném, ha tudnák, hogy mekkora tisztelője és rajongója vagyok Michaelnek. (?) Ne higgyenek el mindent, amit írnak! Sosem beszélnék tiszteletlenül róla vagy a családjáról, nagyon nagyra tartom őket. Versenyzőtársként mindig imádkozom Michael felépüléséért. Mindenkinek a legjobbakat kívánom!” – írta az Instagramon.
Ezzel le is zárulhatott volna az ügy, de a rajongói klub vezetője, Reiner Ferling újabb kört nyitott, a Kölner Expressben “válaszolt” Hamilton szavaira: 
“Gyenge kármentési kísérlet ez, felteszem, hogy Lewis a menedzsmentje tanácsára lépett. Mi sem könnyebb, mint azt mondani, hogy ne higgyünk el mindent, amit olvasunk! Ha tényleg szeretne megbékíteni minket, tisztáznia kellene, miért is mondta azt, amit. Ez így elég rossz szájízt hagy” – mondta. 
Hogy Hamilton ment túl a határon, vagy a rajongói klub vezetője veszi magát túl komolyan/élvezi túlságosan a szereplést, döntse el mindenki maga.