A héten a Forma-1-es szurkolók egy részében komoly felháborodást keltett, amikor arról olvashattak, hogy a háromszoros világbajnok Lewis Hamilton fitymálta a hétszeres bajnok legenda, Michael Schumacher eredményeit.


A Kölner Express szerint ezt mondta az angol: “Soha nem tettem olyan dolgokat, amilyeneket Michael tett azért, hogy világbajnokságot nyerjen. Kizárólag a saját, velem született képességeimnek köszönhetően nyertem a bajnokságaimat.”
A lapban megjelent szavakra reagált Michael Schumacher rajongói klubjának vezetője, Reiner Ferling is: “Hamiltonnak be kellene kapcsolnia az agyát, mielőtt kinyitja a száját. Inkább tanulnia kellene abból, amit Michael elért. Csak mondom, hogy a dicsőség mindig a bukás előtt jön.”
A Mercedes pilótája a közösségi médiában igyekezett tisztázni a dolgokat, Hamilton közölte, hogy ő ilyesmiket nem mondott, és hatalmas tisztelője az egykori Benetton-, Ferrari- és Mercedes-versenyzőnek:
Hamilton: Nem szóltam be Schumachernek! 3


“Michael Schumacher rajongóinak: Szeretném, ha tudnák, hogy mekkora tisztelője és rajongója vagyok Michaelnek. Gyerekként a Forma-1-es indulásától a hetedik bajnoki címéig figyeltem őt. Ő volt a korszakunk legjobbja, és borzasztóan büszke vagyok arra, hogy személyesen megismerhettem és időt tölthettem vele. Mindig nagyon kedves volt hozzám. Az utolsó versenyhétvégéjén sikerült összegyűjtenem a bátorságomat, hogy megkérdezzem, cserélne-e velem sisakot, amit nagylelkűen meg is tett.” 
“Ne higgyenek el mindent, amit írnak! Sosem beszélnék tiszteletlenül róla vagy a családjáról, nagyon nagyra tartom őket. Versenyzőtársként mindig imádkozom Michael felépüléséért. Mindenkinek a legjobbakat kívánom!”