Néhány évvel ezelőtt a Forma-1 uraként ismert Bernie Ecclestone alaposan megszorongatta a Brazil Nagydíj szervezőit, világossá tette, hogy csakis akkor hosszabbít szerződést, ha az évek alatt leamortizálódott, elavult interlagosi pályán komoly korszerűsítést, rekonstrukciót végeznek el.


Ennek első lépcsőjével az idei futamra készültek el, kibővítették a paddockot és a csapatok ideiglenes központjait. Ecclestone szerdán Sao Paulo polgármesterével, Fernando Haddaddal látogatta meg a pályát.
“A csapatok számára ez a pálya volt a legrosszabb a munka szempontjából, szóval örülni fognak. Korábban mindig bosszantott, hogy a csapatoknak nem volt normális munkaterülete, de idén már jobb a helyzet. Azt azért nem mondanám, hogy meglepett a fejlődés, hiszen a terv már egy évvel ezelőttre szólt, csak halasztották” – dicsért visszafogottan az angol üzletember.
A modernizáció következő lépése a teljesen új főépület és paddock felhúzása, ha minden jól megy, 2016-ban már háromszor akkora helye lesz a csapatoknak.
“Eredetileg úgy terveztük, hogy az új főépületet és bokszutcát a hátsó egyeneshez építjük, de a későbbi elemzések után kiderült, hogy jó helyen lesz a mostani helyén is” – mondta a polgármester, Haddad. 
Ecclestone: Egy kicsit én is brazil vagyok! 3
Bernie és Mrs. E.


Ecclestone jelezte, hogy örül, hogy teljesítették a kívánságait: 
“Több mint 40 éve megszakítás nélkül jövünk Brazíliába, nagyon remélem, hogy ezután is így marad. Egy kicsit én is brazil vagyok” – utalt arra, hogy felesége, a 38 éves Fabiana Flosi maga is a latin-amerikai ország szülötte.