A 36 éves Kimi Räikkönen és a 35 éves Jenson Button után a 34 éves Felipe Massa a Forma-1 jelenlegi mezőnyének harmadik legöregebb tagja. A sportágban még 2002-ben bemutatkozott, 2006-13 között a Ferrarinál nyolc idényt lehúzott brazil tavaly óta a magára talált Williamsnél versenyez, szerződése a jövő év végéig szól.
A 11-szeres futamgyőztes veterán versenyző a brazil UOL Esportének nyilatkozva a jövőről, a visszavonulása lehetőségéről beszélt a napokban:


“A következő szezon a szerződésem utolsó éve, szóval fontos lesz abból a szempontból, hogy lássam, maradok-e vagy sem. Ha lehetőségem lesz versenyképes csapatnál vezetni, akkor maradok, ha nem, akkor abbahagyom. Akkor maradok az F1-ben, ha olyan csapatnál lehetek, mint a Williams, ahol szívesen vagyok és örömmel dolgoznak velem. Az ad motivációt, ha az ember érzi, hogy szeretik.”
“Úgy gondolom, nem félek majd befejezni, ha úgy alakul, tudom, hogy egyszer mindenki számára eljön az idő, hogy abbahagyja. Bár úgy érzem, számomra még nincs itt az az idő.”
A fentiek miatt Massának egyelőre nincsenek is konkrétabb tervei a jövőt illetően: “Nem tudom még, hogy visszaköltözünk-e Brazíliába, vagy épp maradunk Monacóban. Miamit is imádom, lehet, hogy ott fogunk élni. De van még időm meggondolni ezt.”
A kérdésre, hogy az F1 után opció lehet-e számára mondjuk az amerikai NASCAR, így felelt: “Náluk túl sok a futam! A családom meg is ölne, ha minden hétvégén versenyeznék!”