Noha Lewis Hamilton a mexikói hétvégén ezúttal egyértelműen Nico Rosberg árnyékában versenyzett, háromszoros világbajnokként sikerült olyat nyilatkoznia a Mercedesről, amelynek normális munkahelyen minimum fegyelmi az eredménye.

Mintha nem bírná elviselni a második helyet, Hamilton előbb Rosbergnek szúrt oda, aztán a csapatát vette elő. Az angol nehezen fogadta el, hogy kihívták egy második kerékcserére (holott Rosberggel ugyanezt tették, pedig ő sem kért ilyet), le is vonta a tanulságot: a Mercedes direkt megnyerette Rosberggel a futamot, hogy jobban érezhesse magát.

Hamiltonnak a verbális ámokfutást egy schumacheres mondattal is sikerült fokoznia: “Soha nem tettem olyan dolgokat, amilyeneket Michael tett azért, hogy világbajnokságot nyerjen. Kizárólag a saját, velem született képességeimnek köszönhetően nyertem a bajnokságaimat” – idézte Hamiltont a Kölner Express. Az angolt már Jenson Button is figyelmeztette arra, hogy nem ártana visszavennie az arcából, mert sikereit nagyrészt az autójának köszönheti.

A nyilatkozat kiverte a biztosítékot Michael Schumacher rajongói klubjánál, a csoport vezetője meg is szólalt. “Hamiltonnak be kellene kapcsolnia az agyát, mielőtt kinyitja a száját” – fogalmazott Reiner Ferling.

“Inkább tanulnia kellene abból, amit Michael elért. Csak mondom, hogy a dicsőség mindig a bukás előtt jön.”