A Forma-1-ben 23 év után újra szerepel a Mexikói Nagydíj, az Hermanos Rodriguez pályán új győztest avatnak.
A ma diadalmaskodó versenyző a 14. különböző pilóta lesz, aki Mexikóban F1-es bajnoki futamot nyer, hiszen 1963-70, majd 1986-92 között már két időszakban is megrendezték a nagydíjat.
F1: Ki ír ma történelmet Mexikóban? 1
Kettőnél többször senki sem nyert ezen a versenyen, az elitet fiatalon elhunyt kétszeres világbajnok Jim Clark (1963, ’67, mindkétszer a Lotusszal), a négyszeres bajnok Alain Prost (1986, ’90 – McLaren, majd Ferrari), és 1992 bajnoka, az eddigi utolsó mexikói győztes Nigel Mansell (1987, ’92, mindkétszer a Williamsszel) alkotja.
F1: Ki ír ma történelmet Mexikóban? 3
1986 – Berger halad első győzelme felé a Benettonnal 


A jelenleg aktív csapatok közül a McLaren és a Williams három-három, a Ferrari két győzelmet tudhat magáénak, a mai, enstone-i központú Lotus 1986-ban Benettonként egyszer győzött – ’86-ban, ami a csapat és Gerhard Berger első diadala is volt -, míg az eredeti Team Lotus Clark két sikere mellett Graham Hillnek köszönhetően egy harmadikat is elkönyvelhetett.
A Mexikói Nagydíj első visszatérése, 1986 – Berger és a Benetton első sikere
Érdekesség, hogy a Benetton mellett a Honda számára is történelmi jelentőségű a Mexikói Nagydíj, hiszen a japánok gyári csapata 1965-ben a Richie Gintherrel ezen a futamon aratta első F1-es győzelmét, íme:
A japán gyártó motorszállítóként a McLarennel egy, a Williamsszel két versenyt húzott be, igaz, a McLarennel ma nem sok esélyük lesz az újabb sikerre, hiszen Fernando Alonso a 18., Jenson Button három motorcsere után, rekordnak számító 70 helyes hátrasorolással a 20. rajtkockából indul. (Friss hír, hogy a ferraris Kimi Räikkönen az erőforrás összes elemének cseréje után 35 helyes hátrasorolást kapott, így a 19. helyre csúszott vissza, hiszen Alonso “csak” 15 pozíciót veszített, viszont Buttonnal természetesen nem tudott versenyezni.)
F1: Ki ír ma történelmet Mexikóban? 4
Mansell és Schumacher a dobogón, 1992


A realitásokat figyelembe véve nagy eséllyel a Mercedes iratkozik majd fel a győztesek közé Nico Rosberggel vagy Lewis Hamiltonnal, esetleg a Ferrari lép be a hármas klubba Sebastian Vettellel – persze a semleges nézőknek csak annál jobb, ha nem ilyen eredmény születik…
A Forma-1-es Mexikói Nagydíj magyar idő szerint este 20 órakor kezdődik, méghozzá a legfrissebb előrejelzések szerint esővel.
Az eddigi utolsó Mexikói Nagydíj, 1992 – Mansell győz, a Williams-pilóták mellett egy bizonyos Michael Schumacher első F1-es dobogóját ünnepli