A McLarennél már a hétvége előtt jelezték, hogy a Forma-1-be 23 év kihagyás után visszatért Mexikói Nagydíjon nem sok esélyük lesz, ami aztán be is igazolódott: a kvalifikáción Fernando Alonso új motorelemekkel is csak a 16. helyig jutott, ami a büntetések miatt az utolsó előtti rajtkockát jelenti számára.
A kvalifikáció után igazi sereghajtó versenyzőként nyilatkozott a kétszeres világbajnok:
“Úgy futottunk neki az időmérőnek, hogy tudtuk, a büntetése miatt a rajtrács utolsó sorába állunk majd úgyis, szóval nem sokat nyerhettünk ma délután. Sokkal inkább arról szólt, hogy lássuk az autó viselkedését, a gumik és motorok indokolatlan terhelésének nem lett volna sok értelme. Holnap eső és káosz kellene. Friss gumink van bőven, száraz és esőgumi is, szóval majd meglátjuk, mi lehetséges. Remélhetőleg pár helyet azért előrébb lépünk!”


Alonso csapattársa, Jenson Button nem is indult az időmérőn, az angol veterán autójában a hétvége során harmadszorra is motort kellett cserélni, így elképesztő, új rekordot jelentő 70 (!) helyes rajtbüntetéssel indul majd a Mexikói Nagydíjon. (A nyári szabálymódosítás persze azt jelenti, hogy garantáltan az utolsó rajtkockába áll majd – amúgy mehetne vissza Austinba…)