Max Verstappen fiatal kora ellenére rendkívül éretten versenyez, az idei szezonból már két negyedik helye is van. Több forrás is úgy tudja, hogy a holland teljesítményét kiemelten figyeli a Mercedes és a Ferrari, de jövőre még biztosan nem vált csapatot: 2017-ig köti szerződés a Red Bullhoz.

Édesapja, Jos Verstappen szerint Maxnak jár még egy tanulóév, aztán lehet bármi. “Szerintem Max marad még egy évet a Toro Rossónál, hogy gyűjtse a tapasztalatot, aztán 2017-ben lehet szó jobb autóról” – nyilatkozta a nagy Verstappen.

Verstappen akár Kimi Räikkönen utódja is lehet a Ferrarinál, ezt a vonalat ráadásul erősíti, hogy a hírek szerint a Toro Rosso elfogadja az olaszok ajánlatát, és 2016-tól az egy évvel korábbi specifikációjú Ferrari-motorral versenyez.

Verstappen készen áll a kihívásra, felőle akár a Mercedes is lehet a befutó. “Nem számít, hogy Lewis lenne a csapattársam, ha bajnok autó lenne alattam” – mondta Verstappen. “Ha ez megvan, nem érdekel, kié a másik kocsi.”

“Lewis nagyon tehetséges, egyébként nem lenne három bajnoki címe. Megvan a saját stílusa, és ez szerintem jót tesz az F1-nek.”

Verstappen nem lenne szomorú, ha Austinhoz hasonlóan Mexikóban is esne az eső. “Az előző futamon az időjárás segített nekünk, szóval reméljük, most is lesz eső. Eddig minden nap esett délután, jó lenne, ha vasárnap korábban jönne a zápor. Meglátjuk.”