A Renault hosszú-hosszú kivárás után a hónap elején jelezte, hogy szándékában áll a Lotus megvásárlásával újra gyári csapatává tenni az enstone-i alakulatot.
Az ügyben azóta nem történt előrelépés, a Forma-1 szereplői továbbra is csak találgatják, hogy megvalósul-e az üzlet, vagy esetleg távozik a sportágból a francia gyártó.
A brit cégbírósági papírok szerint a Lotus a múlt hétre rendezte egy régi, még a csapat Renault-tól való 2010-es átvételére felvett hitelét, ami pozitív jel, az angol tesztelő, Jolyon Palmer 2016-os versenyzői előléptetése – még pontosabban a szabad, tapasztalt és francia Jean-Eic Vergne mellőzése – viszont arra utal, hogy egyelőre nem az autógyártó az úr a háznál, és nem is finanszírozza az alakulat idényének végét.
Ilyen is lehetne a Renault F1-ese 1
Egyesek szerint az is benne van a pakliban, hogy a Renault jövőre még nem veszi a nevére a csapatot, csak 2017-ben, a szabályváltozásokkal együtt lesz újra valódi gyári alakulat az enstone-i gárda – 2000-2002-ben is így volt a Benettonnal -, mindenesetre egy grafikus, Andrew Werner már most elképzelte és megrajzolta, milyen lehetne a jövő évi autó. Ahogy a Red Bull-Audi esetében, most is kapunk logót és versenyoverallokat is.
Ilyen is lehetne a Renault F1-ese 2
Ilyen is lehetne a Renault F1-ese 3