Borzasztó időjárás nehezítette a Forma-1-es csapatok dolgát az amerikai Austinban, az egész hétvége lebonyolítása kaotikus lett. Nem csoda, hogy a nézőszám elmaradt a várttól, bár a futam napján százezer ember azért így is kilátogatott a pályára. A verseny utáni Elton John-koncerten 40 ezren voltak.

“Kemény hétvége volt” – mondta a Circuit of the Americas elnöke, Bobby Epstein. “Anyagilag valósággal pusztító volt. Milliókat buktunk a kedvezményeken, normál körülmények között nem lett volna gond az árakkal.”

“Ennél is nagyobb baj, hogy egyes szurkolók rossz élményeket szerezhettek a hétvégén, és talán nem is térnek vissza. Reméljük, sikerül úgy dolgoznunk, hogy meggondolják magukat.”

Az időjárás mellett az sem jött jól a szervezőknek, hogy a mexikói nézők egy része otthon maradt, mert ezen a héten már a Mexikói Nagydíjat rendezik, egymás mellé került a két verseny a naptárban. “A mexikói verseny árt nekünk” – ismerte el Epstein.

A hivatalos adatok szerint vasárnap 101 667-en ültek a lelátókon, miközben tavaly 107 778-an voltak a versenyen. 2013-ban 113 163, míg az első, 2012-es futamon 117 429 volt a nézőszám, azaz a csökkenés folyamatos.