Több forrás is úgy tudja, hogy az Amerikai Nagydíj helyszínén bemutatja másik pilótáját a Haas, amely Romain Grosjeant már leigazolta a Lotustól. A csapatfőnök Gunther Steiner már korábban elárulta, hogy a másik pilóta “valószínűleg” a Ferraritól érkezik, ez pedig kizárásos alapon a pletykákban régóta szereplő Esteban Gutierrez lesz.
A mexikói versenyző mögött tőkeerős szponzorok is állnak, így tapasztalata mellett a pénze is jól jön a csapatnak. Az austini pálya vezetője, Jason Dial egyelőre nem tud tervezett bejelentésről, de ha valóban Gutierrez a kiválasztott, akár a Mexikói Nagydíjra is átcsúszhat a bejelentés.
Közben a Manornál is megy a tanakodás, hogy kik legyenek a pilóták 2016-ra, a két helyre legalább három jelölt van. A motorokért cserébe a Mercedes szeretné beültetni az egyik autóba a friss DTM-bajnok Pascal Wehrleint, de az árral kapcsolatban nagy a felek elképzelései közötti szakadék.
A Mercedes és Wehrlein hárommillió dollárt fizetne, a Manor szerint viszont legalább tízet érnek a csapat ülései. Hétmilliós szakadékot nehéz lenne áthidalni, de Will Stevensnek és Alexander Rossinak is újabb támogatókat kellene felhajtania.
“Most van egy ülésem. Ki kell találnom, hogyan maradhatok” – mondta ezzel kapcsolatban Rossi.