Egy héttel azután, hogy a Mercedes megnyerte a 2015-ös Forma-1-es konstruktőri bajnoki címet Oroszországban, a múlt hétvégén a Német Túraautó-bajnokságban ünnepelhettek, ugyanis a csapatbajnoki címet megszerző gooix/Original-Teile Mercedes-AMG pilótája, Pascal Wehrlein egyéniben is győzedelmeskedett, pontosan 21 évesen – a születésnapja vasárnap volt – a DTM történetének legfiatalabb bajnoka lett.
“A Forma-1-es konstruktőri és minden bizonnyal egyéni cím, valamint a DTM-es egyéni győzelem még soha senkinek nem jött össze eddig” – nyilatkozta a büszkén a Mercedes motorsportfőnöke, Toto Wolff.


Hiába azonban a DTM-es siker, a Forma-1-es csapat tesztelőjeként is dolgozó Wehrlein F1-es továbblépése egyáltalán nem biztos. A német ifjonc ugyan jó esélyekkel indul a 2016-ra Mercedes-motorokra váltó sereghajtónál, a Manornál, de nem fogják minden áron betolni oda.
“Messze nem garantált, hogy Pascal a Manorhoz megy. Ha túl sokat kérnek az ülésért, akkor nem fog menni. Persze ha jönnek a harmadik autók, akkor Pascalnak további lehetősége adódik” – magyarázta Wolff. 
Wehrlein a múlt héten maga is óvatosan beszélt, azt mondta, dönthetnek úgy, hogy még egy évet tölt a DTM-ben.