A Lotus nehézségeit megunó, 2016-ra az új belépő Haashoz szerződött Romain Grosjean helyére új embert kell találni az enstone-i csapatnál. Úgy tűnik, végre haladnak a dolgok, a csapatnál arra utaltak, hogy hamarosan meglesz Pastor Maldonado új csapattársa.
“Az idő könyörtelenül halad előre, szóval mindig közelebb jutunk valamihez, azaz igen, közelebb vagyunk a bejelentéshez. Azt mondanám, inkább előbb, mint utóbb meglesz a döntés. A bejelentés előtt nem említünk neveket, de jó pedigréjű versenyzőkkel tárgyalunk, elég jó elképzelésünk van arról, ki ülhet majd az autóba” – mondta a hétvégén a Lotus helyettes csapatfőnöke, Federico Gastaldi.
Három fő esélyes lehet egyébként a Lotus listáján: a tavalyig a Toro Rossónál versenyző, idén a Ferrari tesztelőjeként dolgozó Jean-Eric Vergne, az enstone-iak jelenlegi tesztelője, Jolyon Palmer, valamint a McLarentől kurtán-furcsán ejtett tartalékos, Kevin Magnussen.


A legfrissebb hírek alapján a dán tűnik a favoritnak, úgy tudni ugyanis, hogy a Lotusnál már korábban is jelen lévő koppenhágai Saxo Bank beállt mögé. A dán BT napilap megkérdezte a bank vezérét, Lars Cristensent, hogy tárgyaltak-e Magnussennel, aki erre azt mondta, hogy “komolyabban nem”.
Ezzel együtt árulkodónak tűnik, hogy a Saxo Bank 2016-ra már nem vállalta az egyik Tour de France-os biciklis csapat szponzorációját, másra készülhetnek.
“Nem kommentálunk semmit, mielőtt késen nem állunk a bejelentésre. Egyelőre még folynak a trágyalásaink a jövő évet illetően. Egyelőre nem mondhatok semmit” – szögezte le Cristensen az esetleges Lotus/Renault-szponzoráció lehetőségéről.