A múlt héten merült fel, hogy a szocsi Forma-1-es pályára 2017-re reflektorokat telepíthetnek, hogy az F1 uraként ismert Bernie Ecclestone kedvében járva éjszakai futamot rendezhessenek, de úgy tűnik, valaki – az elnök, Vlagyimir Putyin – kicsit megsürgette őket azóta.
Az orosz miniszterelnök-helyettes, Dmitrij Kozak vasárnap már arról beszélt, hogy a 2016-ban fél évvel korábbra, májusra ütemezett futam is villanyfényben bonyolódhat majd.
Megbeszélték, éjszakai verseny lesz


Amikor a fő szervezőnél, Szergej Vorobjovnál érdeklődtek, hogy Kozak nem tévedett-e, és véletlenül mondott csak 2016-ot, így felelt: 
“Ahogy a sajtóból kiderülhet, ezt a témát a legmagasabb szinten vitatták meg, Bernie Ecclestone Vlagyimir Putyinnal tárgyalt róla. Mi, a nagydíj szervezői most várjuk az utasítást. Ha az a feladat, hogy 2016-ra éjszakai versenyt rendezzünk, akkor teljesítjük.”
A 84 éves Ecclestone – többek között az ilyen sima “ügyintézésnek is köszönhetően – nagyon elégedett az Orosz Nagydíjjal: “Amíg én élek, biztosan itt lesz a Forma-1”, mondta vasárnap.