Az első szabadedzés pályatakarítás, a második eső miatt hozott értékelhetetlen eredményeket Szocsiban, a vizes pályán leggyorsabb Felipe Massa nem is akar mondani semmit az erőviszonyokról. “Valamit megtudtunk arról, hogy esőben milyen a pálya, de azt nehéz lenne megmondani, hol tartunk a többiekhez képest. Ehhez túl kevés autó volt a pályán” – mondta a brazil.


Helyi idő szerint délelőtt a félig nedves, félig száraz pályán Nico Hülkenberg érte el a legjobb időt – mert ő próbálkozott utoljára a száradó aszfalton. “Nem ez volt a legkalandosabb napom az autóban, mindig frusztráló egy ilyen péntek” – így Hülkenberg. “Ami a jó hír, hogy így kiszámíthatatlanabb a hétvége, lehetnek meglepetések.”
A ferraris Sebastian Vettel mindkétszer a mezőny elején végzett, szerinte értelmetlen volt a nap. “Semmit nem tudtunk meg, amit használni is tudnánk a hétvégén. Az első benyomás az autóval jó, de ennél többet nem nagyon tudok mondani” – nyilatkozta Vettel.
“Ma csak ültünk és vártunk, és reméltük, hogy eláll az eső. Valamit azért sikerült megtudnunk, mert kipróbáltunk egy új szárnyat, de semmi jelentős. Nem aggódom, mert mindenki ugyanúgy járt, mint mi” – vélekedett Lewis Hamilton.


Fernando Alonso új motort (és 35 helyes rajtbüntetést) kapott a hétvégére, de csak délelőtt próbálgatta. “A második edzésre egy korábbi motort szereltünk vissza, ezzel mentünk Szuzukában is. Az időjárás ellenére ezért muszáj volt kimennünk az összehasonlító adatok miatt. Az új motor azt hozza, amire számítottunk” – összegzett a spanyol.
A legrosszabbul Romain Grosjean járt, aki helyett délelőtt Jolyon Palmert ültették a Lotusba. “Nem sok infót gyűjtöttem ma, leszámítva azt, hogy jó volt újra egy kellemesen meleg és remek kajákkal teli vendéglátó helyiségben ücsörögni. Holnap sokat kell dolgoznunk” – vázolta fel a mindenki által követendő menetrendet a francia.

Itt a legújabb áremelkedés – ez tényleg fájni fog!