A Forma-1-ben 2017-re új szabálycsomagot kívánnak bevezetni, nagyobbak lesznek a hátsó gumik, szélesebb, agresszívebb külsejű és nagyobb leszorítóerejű autók jönnek, amelyektől összesen 5-6 másodperces köridőjavulást várnak.
1978 világbajnoka, az amerikai versenyzőlegenda Mario Andretti a fentiek kapcsán óvatosságra intett egy friss interjúban.


“A Forma-1 egy nagyszerű termék. A technika adja a rangját. A szurkolók is ezért szeretik az F1-et. A motorsport drága dolog, az F1 néha pedig már túlzásba is viszi ezt, szóval időnként szükséges valami kiigazítás” – magyarázta a német Auto Motor und Sportnak a közelgő Amerikai Nagydíj nagyköveteként is tevékenykedő veterán. 
“De hangsúlyozom a kiigazítást, öncélú változtatásokra nincs szükség. Egyetlen versenysorozat sem tökéletes, de nincs is csodaszer, nem kell újra feltalálni a kereket. A teljes reformnál rosszabb dolgot nem is tehetnének. Az Indycar is ebben hibázott, elfordultak a gyökereiktől, és a szériába nem illő dolgokat vezettek be.”
Egyesek amúgy épp az nézőket sokkal jobban kiszolgáló, általában szoros versenyeket produkáló Indycart ajánlják példának az F1 számára, de Andretti nem hiszi, hogy a Forma-1 tanulhatna amerikai kuzinjától: 
“Épp ellenkezőleg! Mindenki a Mercedes dominanciája miatt panaszkodik, azt mondják, ezt tönkreteszi a sportágat, de szerintem éppenséggel jó sztorikat termel ki a helyzet. Most mindenki azon izgul, hogy a Ferrari képes lesz-e felzárkózni. A Magyar Nagydíj és a szingapúri verseny megmutatta, hogy a Mercedes a legkisebb hibát sem engedheti meg magának, nézőként, rajongóként pedig nagyon élvezem ezt!”