Az elmúlt hetekben nagy kérdés volt, hogy Jenson Button marad-e a McLarennél 2016-ra is, hiába volt a csapatnak opciója az angol szolgálataira, a veterán sokáig lebegtette a dolgot.


Csütörtökön végül megérkezett a bejelentés, a 2009-es bajnok marad, ami azt jelenti, hogy ügyesen tárgyalt. Button 2016-os opciója 6 millió dolláros fizetésemelést garantált, amit a nem épp remeklő alakulat nem szívesen fizetett volna ki, de a versenyző keményen beleállt a kérdésbe, a cégvezér Ron Dennisszel folytatott “jó beszélgetések” során ő bizonyult erősebbnek.
“Üzletember vagyok, szóval ezt a lehetőséget is szóba hoztam. Ez is a munkámhoz tartozik” – mondta Dennis a fizetéscsökkentési próbálkozásról.
Button a jövő évben 18 millió dollárt (12 millió font, 5,1 milliárd Ft) keres majd.


A McLaren-Honda nagy valószínűséggel a konstruktőri bajnokság 9. helyén végez majd idén, jelentősen kevesebb pénzt kap majd az F1 bevételeiből, de a csapatnál nem aggódnak.
“Különleges helyzetben vagyunk. A legtöbb csapat komoly összeget fizet a motorokért, a lényeg pedig az, hogyan tervezzük a költségvetést. Bőven lesz elég pénzünk arra, hogy versenyképesek legyünk” – állította Dennis, utalva arra, hogy a Hondától ingyen érkeznek az erőforrások, a japán cég pedig még ezen felül is támogatja őket.
A csapat ügyvezető igazgatója, Jonathan Neale arra is emlékeztetett, hogy a versenycsapat nem önmagában áll, a McLaren-cégcsoport pénzügyi forrásai egyelőre biztosítják a megfelelő hátteret:
“Nem akarom elbagatellizálni a pénzügyi helyzetet, azonban a McLaren Racing a McLaren Technologies Group cégcsoport része, ez pedig erős hátteret ad. Természetesen ha hátul végzünk a konstruktőri bajnokságban, akkor jóval kevesebb pénzt kapunk jövőre, és ezzel foglalkoznunk is kell, de abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy itt áll mögöttünk egy technológiai cég, ami bizonyos védelmet jelent ebben a nehéz időszakban. Persze ez nem tarthat örökké.”