Újabb darab került helyére a kirakósban, miután a Ferrari-kötődésű amerikai csapat, a Haas kedden bejelentette, hogy bemutatkozóévükben az egyik versenyzőjük a francia Romain Grosjean lesz.


Az amerikai motorsportvilágban már nevet szerzett Gene Haas projektje még 2014 nyarán kapott Forma-1-es indulási engedélyt, de az alapos felkészülés érdekében csak jövőre lépnek be. A A többségében a Ferrari alkatrészeiből épülő autó nagyjából a tervek szerint halad, most pedig egy fontos mérföldkövet is elért az alakulat az első versenyző bemutatásával.
“Igazán meggyőző, amit Gene-ék építenek, a központ is nagyon komoly, büszke vagyok, hogy része lehetek a csapatnak. A Forma-1-ben nagyon kiélezett a verseny, a siker elérésének egyetlen módja, az új megoldások keresése. Új lehetőség egy új csapattal, amelyik egészen más megközelítést választott, és én hiszek ebben a megközelítésben, ők pedig hisznek bennem” – magyarázta a Grosjean a kannapolisi sajtótájékoztatón.
“Az utolsó öt futamon természetesen mindent beleadok majd a jelenlegi csapatomnál, de máris nagyon izgatott vagyok a Haas F1 jövőjét illetően” – tette hozzá. 


A csapat alapítója, Gene Haas gyakorlatilag kijelentette, hogy a francia pilótában találták meg azt, aki képes lesz a hátán vinni a csapat és az autó fejlesztését:
“Olyan tapasztalt pilótát akartunk, aki képes az autót és a versenycsapatot pontszerzővé tenni és versenyről versenyre fejleszteni, Romain Grosjean személyében találtuk meg. Régi motoros vagyok már az autóversenyzésben, azt pedig rögtön az elején megtanultam, hogy a legfontosabb alkatrész a versenyző. Romainnak komoly múltja van már, nagy értéket képvisel majd a Haas F1 Teamnél.”
Grosjean 2009-ben Fernando Alonso csapattársaként mutatkozott be a Forma-1-ben a Renault-nál, de az idény végén ejtették. A francia ezután visszatért a GP2-be, 2011-ben megnyerte a szériát, majd a Lotusnál kapott második lehetőséget. Első teljes idényében ugyan esett-kelt, de gyorsnak bizonyult, 2013-ra pedig be is érett. F1-es pályafutása alatt eddig kilenc dobogós helyezést szerzett, hétszer volt 3., kétszer 2.
A 29 éves francia leendő csapattársát még nem nevezték meg, de a favorit a Ferrari tesztelője, a korábbi Sauber-pilóta Esteban Gutierrez. Az ő szerződtetését talán a Mexikói Nagydíjon jelentik be.