Hivatalos bejelentés még nincs, de gyakorlatilag biztosra vehető, hogy az idei szezon kezdetére a csődből visszahozott Manor Marussia csapat 2016-ban a Mercedes erőforrásaival indul majd, a Ferrari ugyanis a gyári csapat mellett a Saubert, az újonnan belépő amerikai csapatot, a Haast, valamint esetleg a Red Bullt és a Toro Rossót látja majd el motorokkal. Küszöbön áll a megegyezés.


“Tetszik nekünk a Manor, mert van potenciál abban, hogy a megfelelő kasztnival és a Mercedes-erőforrásokkal fejlődjön a csapat. Egyelőre még várnunk kell, hiszen meg kell tudni, mi is lesz az egyik jelenlegi kliensünkkel, a Lotusszal. A Lotust és a Renault-t nyilván nem sürgethetjük, de hamarosan a Manornak is tudnia kellene, honnan kap motort. Közel járunk a döntéshez, és ha ők nem lépnek, mi akkor is megtesszük” – magyarázta a hétvégén a Mercedes motorsportfőnöke, Toto Wolff.
A Mercedes számára nemcsak pénzügyi szempontból lenne fontos a Lotus pótlása egy új partnerrel, hanem azért is, hogy helyet találjanak a DTM-éllovas neveltjüknek, Pascal Wehrleinnak a Forma-1-ben.
F1: A bőség zavarában a sereghajtó 3
Pénzt hozna az indonéz versenyző


A német tehetség mellett azonban jó néhány másik jelentkező is sorban áll a Manornál: a tavalyi szezonzáró óta alkalmazott Will Stevens, az idén csatlakozott Roberto Merhi, a Szingapúrban bemutatkozott, a szezon végéig még további futamokon induló amerikai Alexander Rossi, a McLarennél lehetőségre váró Kevin Magnussen és Stoffel Vandoorne is képben van, a legfrissebb hírek pedig még egy pilótát említenek.
A svájci Speed Week úgy tudja, hogy az indonéziai állami olajcég, a Pertamina komoly szponzori csomaggal jelentkezett be a Manornál, a tárgyalások folynak, és ha sikeresek lesznek, akkor a GP2-ben pillanatnyilag 4. helyen álló 22 éves ifjonc, Rio Haryanto felléphet a Forma-1-be.