Nem újdonság, de végre hivatalos: hétfő délelőtt a Renault egy rövid közleményben tudatta, hogy a Lotus F1 megvásárlására készül, 2016-tól gyári csapatként kívánják indítani az enstone-i alakulatot.


A francia gyártó közlése szerint a Lotus-tulajdonos Genii Capital leányvállalatával, a Gravity Motorsportsszal aláírt szándéknyilatkozat-előszerződés az első lépés a csapat többségi tulajdonrészének megszerzésében.  
A Renault és a Gravity/Lotus a következő hetekben dolgozza ki a tranzakció részleteit, ha sikerül minden feltételt teljesíteni.
A döntés után hamarosan várható a Red Bull-Renault elválásának bejelentése is, igaz, az egyelőre nem világos, mi lesz az energiaital-gyártó csapataival, ugyanis ha nem kapnak gyári szintű motort, kiszállnak a Forma-1-ből.
Az is nyitott kérdés még, hogy a biztosan maradó Pastor Maldonado mellett ki versenyez majd a leendő Renault-csapatnál. Jean-Eric Vergne, Esteban Ocon, Danyiil Kvjat neve is felmerült az elmúlt időszakban, de egy kis fantáziával akár még Fernando Alonso visszatérése is elképzelhető.