Hiába szerezte meg az első két rajtkockát és az első két helyet a versenyen, a Mercedest alig lehetett látni a szuzukai közvetítésben. Lewis Hamiltont a rajttól eltekintve például csak egyszer mutatták, amikor a bokszban járt.
Noha lehetne magyarázni a jelenséget azzal, hogy a Mercedeseken nincs is mit mutatni az unalomfaktor miatt, állítólag Bernie Ecclestone keze van a dologban.
Az elméletek szerint a jogtulajdonos nagyon berágott a Mercedesre amiatt, hogy nem hajlandó motort szállítani a Red Bullnak, emiatt két csapat, a Red Bull mellett a Toro Rosso is elbúcsúzhat a sorozattól.
A közvetítés manipulálása egyfajta nyomásgyakorlás a Mercedesre, és persze jelzés, hogy azért Ecclestone az úr. Nem először nyúl egyébként ehhez az eszközhöz, 2012-ben a Force Indiát büntette Bahreinben, mert a csapat a helyi zavargások miatt kihagyta a második szabadedzést.
2013-ban a Marussia tűnt el a tévéképernyőkről, de 2002-ben az Arrows is így járt. Akkor Ecclestone állítólag ki is mondta, hogy szándékosan nyúlt bele a közvetítésbe.
“Nekem is feltűnt, hogy alig látszottunk a tévében” – mérgelődött Niki Lauda, a Mercedes csapatelnöke. “Még a bokszkiállást sem mutatták. Talán olyasvalakire cserélték a rendezőt, aki életében nem látott még F1-es futamot, ki tudja. Beszélni fogok Bernie-vel, biztosan lesz válasza.”