F1: Így ülhet át Alonso a Red Bullba 2

Noha szerződéses ügyekben semmit nem lesz biztosra venni, Fernando Alonsónak állítólag van olyan záradék a szerződésében, amely lehetővé teszi számára, hogy elhagyja a McLaren-Hondát. Ez a csapat idei és a jövő évi várható formáját elnézve nem lenne meglepetés, bár Alonso csak versenyképes autóba ülne át.
A Red Bull lehet az egyetlen opció számára, egy szuzukai pletyka magyarázatot is adott erre. Ezek szerint a Lotus/Renault-tól távozó Romain Grosjean helyére akár Danyiil Kvjat is átülhet a Red Bullból, így Alonsónak felszabadulna egy hely. Persze, kérdés, mennyire ugrana bele az újabb bizonytalanba, hiszen még azt sem tudni, milyen motorja lesz a Red Bullnak jövőre.
Az biztos, hogy a hazai hétvége ellenére Ron Dennis McLaren-vezér szombaton nem volt a pályán, de állítólag betegség miatt: vírusos lázzal nyomja az ágyat az egyik tokiói hotelben.
Alonso közben már pedzegeti, hogy máshol, az F1-en kívül keresné a sikert, ha úgy alakul. “Remélem, hogy lehetek még világbajnok. Mintha már húsz éve nyertem volna az utolsót. Ha nem megy itt, vannak más kategóriák is, ahol még bajnok lehetek. Még sok év áll előttem” – mondta Alonso.