A Renault-val alaposan megromlott a Red Bull viszonya (bár még nem hivatalos a szakítás), a Mercedestől nem kap motort, a Ferrari is beijedt, így továbbra is komoly opció a csapat távozása az F1-ből. A színfalak mögött továbbra is megy az alkudozás, valószínűleg a Renault-val sem végleges még semmi, Christian Horner csapatfőnök legalábbis minden tőle telhetőt megtesz a túlélés érdekében.
“Dietrich Mateschitz nem szólal meg túl gyakran, de ha megteszi, arra oda kell figyelni” – erősítette meg Horner, hogy a cégtulajdonos számára komoly opció a kiszállás.


“Jelenleg egy kicsit kiábrándult az F1-ből, a megszólalásai nagyon következetesek. Az én feladatom, hogy megpróbáljak megoldást találni, és mindent meg is teszek, hogy versenyképes erőforrást találjunk 2016-ra.”
Noha a Red Bullnak elvileg 2020-ig szóló szerződése van a jogtulajdonossal, Horner szerint a csapat ettől még kiszállhat. “Ahogy Bernie gyakran mondogatja, a körülmények változnak. És a körülmények jelenleg teljesen mások ahhoz képest, mint amikor aláírtuk azt a megállapodást.”
“Az a célunk, hogy találjunk megoldást, ez rengeteg háttérmunkát jelent. Vannak dolgok, amelyek nem a mi kezünkben vannak, de azon vagyunk, hogy a Red Bull Racing 2020-ig és azután is a Forma-1-ben legyen.”
“Ami a Renault-t illeti, volt néhány pozitív megbeszélésünk. A Renault és a Red Bull céljai világosak abban a tekintetben, hogy mit akarunk elérni. Amíg erről nem mondunk többet, minden egyéb hír csak spekuláció, több irányban tárgyalunk.”
A héten rendszeresen felbukkanó téma volt a Volkswagen csoport beszállása az Audi révén, Horner szerint azonban a németekre a napokban kipattant dízelbotrány miatt nem számíthat a Red Bull. “Azt hiszem, ezek a tervek egy csapásra füstbe mentek” – utalt Horner arra, hogy a Volkswagenre több milliárd dolláros bírságok várnak.
A Mercedes amúgy örülne az Audi beszállásának. “Egy nagyszerű gyártó beszállását csak üdvözölni tudnánk” – fogalmazott Toto Wolff Mercedes-csapatfőnök. “Erősítené az F1-et.” Niki Lauda csapatelnök egyetért, szerinte “minden új ellenfél jót tenne a sportnak.”